maanantai 23. tammikuuta 2012

Tulossa artikkeli sijoitusyhtiön perustamisesta

Olen työstämässä artikkelia sijoitusyhtiön perustamisesta, jossa minun on tarkoitus käsitellä ainakin seuraavia asioita:
  • Millaisella sijoitussummalla ja -horisontilla sijoitusyhtiön perustaminen kannattaa
  • Kannattaako yhtiö perustaa Suomeen vai esimerkiksi Viroon
  • Sijoitusyhtiön verotus ja varojen siirto pois yhtiöstä
Mistä muusta haluaisitte artikkelissa lukea?

7 kommenttia:

  1. Aihepiiri kiinnostaa itseäni todella todella paljon.

    Käsitykseni mukaan kuitenkin jos asuu itse Suomessa niin yritystä Viroon ei noin vaan perusteta. Saatan muistaa väärin, mutta taitaa vaatia sen että joko asuu itse Virossa / Virossa on jatkuvaa konkreettista toimintaa tai vastaavasti se että Oy:n hallitukseen kuuluu 1 tai useampi Viron kansalainen.

    Artikkelissa voisi olla hyvä olla paljon konkreettisiä esimerkkejä. Tyyliin:

    Jos nostan yrityksestä ulos XYZ summan rahaa, miten paljon, koska ja mihin käytännössä maksan verot Virossa. Kun kyseinen raha saapuu Virosta minun suomalaiselle pankkitilille niin iskeekö suomen verokarhu myös väliin, koska kyseessähän on "tulo"? Jos iskee, niin millä tavalla suomen verottaja käytännössä ottaa osansa tästä ulkomailta saadusta tulosta?

    VastaaPoista
  2. Ainakin toi ensimmäinen kohta kiinnostaa :) Muutenkin kiitos blogista!

    VastaaPoista
  3. Jos olet palkkatöissä muualla, onko merkitystä verotuksessa. Mikä pesämuna tulee olla, kun huomioidaan perustamiskustannukset jne.?

    VastaaPoista
  4. Toinen tärkeä seikka on se, miten se, että sinulla on ylipäätänsä olemassa yritys (oli se sitten rekisteröity Suomeen tai Viroon ja onko tässäkin jotain eroa) vaikuttaa esim. työttömyyskorvauksiin jos vaikka yllättäen tulee kenkää vakituisesta työpaikasta?

    Olen kuullut monenlaisesta helvetista jota jotkut suomalaiset ovat joutuneet käymään läpi yrittäessään saada ansisidonnaista tai muuta työttömyyskorvausta jos he olivat tehneet sen "virheen" että niillä sattui olemaan myös joku toiminimi jolla ne teki perustyöstään vapaalla ajalla vuositasolla mitättömän pientä liikevaihtoa.

    Tämä olisi piensijoittajan näkökulmasta äärimmäisen tärkeä asia selvittää.

    VastaaPoista
  5. Käsittääkseni Suomessa työtön henkilö voi omistaa ULKOMAILLA yrityksen niin ettei se vaikuta Suomalaiseen työttömyysturvaan, onhan henkilö Suomessa työtön.

    VastaaPoista
  6. Odotan hyvin suuresti tämän artikkelin syntyä! Teet hienoa Blogia!

    VastaaPoista
  7. Kiinnostava tämä blogisi, itselläni on samantyyppinen projekti menossa. Sijoitusyhtiöartikkeli kiinnostaa myös kovasti. Hyvä!

    VastaaPoista