perjantai 31. tammikuuta 2014

Salkun ytimen kehitys vuonna 2013

Kuukausi ehti kulua jo vuotta 2014, mutta nyt viimein on aika käydä läpi yksittäisten sijoitusteni menestys vuonna 2013. Tässä kirjoituksessa käyn läpi ydinsijoitusteni menesytksen viime vuonna.

Salkun ydin tuottojärjestyksessä vuosituoton mukaan:

Nordean kokonaistuotto vuoden aikana oli 37,6%, josta viimeisellä neljänneksellä kertyi 8,4%. Nordea on ydinsijoitus ja säilyy salkussa toistaiseksi.

Europe Small Cap ETF kasvatti arvoaan vuoden aikana 34,6%. Arvonnousua viimeisellä neljänneksellä kertyi 10,5%. ETF on osa salkun ydintä ja sen on tarkoitus siellä säilyä.

USA ETF nousi vuoden aikana 28,6%, josta viimeisellä neljänneksellä 8,8%. ETF kuuluu salkun ytimeen ja säilyy siellä toistaiseksi.

Japan ETF kasvatti vuoden aikana arvoaan 21,8%. Viimeisellä neljänneksellä nousu jäi vaatimattomasti 0,4% tasolle. ETF kuuluu salkun ytimeen ja säilyy siellä toistaiseksi.

Europe ETF kasvatti arvoaan vuoden aikana 19,9%, josta viimeisellä neljänneksellä kertyi 6,0%. ETF kuuluu salkun ytimeen ja säilyy siellä toistaiseksi.
Emerging Markets EFT:n tuotto jäi vuositasolla vaatimattomaksi 5,5%. Viimeisellä neljänneksellä kertyi laskua -0,4%. ETF kuuluu salkun ytimeen ja säilyy siellä toistaiseksi.

Nämä kaikki on salkussa tarkoitus säilyttää toistaiseksi ja näiden on tuoda muita sijoituksia tasaisempaa markkinatuottoa. Palaan muiden sijoitusten viime vuoden kehityksen osalta asiaan lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti