sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Q1 lievästi plussalle

Vuosineljänneksen vaihtumisesta on jo kolmisen viikkoa, mutta kiireet ovat siirtäneet blogipäivitystä. Vuosineljännes toi mukanaan vajaan 2% arvonnousun ja vaivaisen 1 000 € lisäyksen salkun sijoitettuun pääomaan. Neljännekselle osui joitain ylimääräisiä menoja, jotka sijoitettavaa varallisuutta söivät, mutta kuluvalla neljänneksellä pitäisi olla mahdollisuus kiriä 1 000€ kuussa tahtia kiinni alkuvuoden osalta.

Salkun sankareita neljänneksellä olivat (nousua vähintään 5%):
-Revenio (35,6%)
-Elisa (8,7%)
-Sampo (6,1%)
-Nordea (6,0%)
-Atria (5,5%)
-Europe Small Cap -ETF (5,2%)

Luusereita puolestaan olivat (laskua vähintään 5%)

-YIT (-22,6%)
-Sanoma (-19,4%)
-Okmetic (-10,1%)
-Capman (-8,7%)
-Japani-ETF (-6,8%)

2 kommenttia:

  1. sulla alkaa olemaan kyllä jo mukavan muhkea salkku. onneksi olkoon. oisko aika päivittää oikealla näkyviä tavoitteita? näyttää nimittäin että olet hyvin etupainotteinen niiden suhteen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Olen pohtinut tavoitteiden päivittämistä, mutta koska kirin syynä on tällä hetkellä oletuksiani parempi markkinakehitys, niin en ole nähnyt mielekkääksi niitä päivittää, koska markkinakehitys on odotettavasti tulevaisuudessa myös oletettua heikompaa. Mietin vaihtoehtoa, että vuoden vaihteessa päivittäisin tavoitteen seuraavalle vuodelle, mutta ainakaan vielä en sitä tehnyt.

    Plussana tavoitteen päivittämisessä olisi sen pitäminen realistisena, mutta negatiivisena puolena näen sen, että heikomman markkinakehityksen myötä jäisin mahdollisesti alkuperäisestä tavoitteesta jälkeen, vaikka tavoite näyttäisikin toteutuvan.

    VastaaPoista