keskiviikko 18. helmikuuta 2015

350 000€ poks!

5 kuukautta sitten ylittyi 300 000€ rajapyykki ja nyt paukahti rikki jo 50 000€ enemmän. Pääosin tämä selittyy markkinoiden huikeilla tuotoilla, sillä pääomia en ole lisännyt tällä välin kuin noin 4 000€. Markkinoiden huima nousu jo itseäni ainakin mietityttää, sillä nykyinen kehitys ei voine enää kovin pitkään jatkua. Toki osa tuotosta selittyy euron heikkenemisellä, mutta muutoinkin meno markkinoilla tuntuu melkoisen vahvalta.

3 kommenttia:

  1. Onnittelut! Taidat joutaa elääkkelle, vai etkö selviä 10000 € kuukausituloilla ;). Sivusta seuraajana mietyttää, että eläköitymiseen vaadittava summa on sinulla aika iso, mutta ei se mitään, rima on hyvä pitää korkealla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jos markkina tätä tahtia tuottaisi, niin kovin kummoista pääomaa ei eläköitymiseen tarvittaisi. Mä olen ton miljoonan ervioinut siltä pohjalta, että 7% reaalituottoon pääsisin ennen veroja, joka tarkoittaisi 70 000€/vuosi. Tästä kun lasketaan verot pois, niin 33% oletetulla verolla ja olettamalla kaikki tuotto verotettavaksi, jäisi kuukaudessa käteen noin 3 900€. 5% tuottotasolla jäisi käteen kuukaudessa noin 2 800€. Tämä taso takaisi mielestäni hyvän turvan eläkepäiville, niin sen pohjalta olen päätynyt tavoitteen tuonne asettamaan.

    VastaaPoista
  3. Hyvin edetty. Perässä tullaan.

    VastaaPoista