tiistai 31. tammikuuta 2017

Tammikuu 0,7% plussalle

Markkinanousu tasaantui tammikuussa ja lopputuloksena oli 0,7% nousu ja jälleen uusi ATH-lukema. Salkun kehitys on ollut melkoista, sillä laskennallisesti tavoitteeni on nyt 9 vuoden päässä, kun se lokakuun lopussa oli vuotta kauempana, joskin tämän kuun aikana tavoite lähestyi vain kuukaudella.

Kuukauden aikana indeksoitu ydin nousi lievästi, suorat osakesijoitukset laskivat hieman ja pääosan tuotosta toivat niin rahastosijoitukset kuin tuore tulokas kvanttisalkku. Markkinatunnelma on ollut viime päivinä mielenkiintoinen, kun USA:n vallanvaihdos on alkanut melkoisella muutosvyöryllä. Olen tämän suhteen vielä odottavalla kannalla ja seuraan, että onko tämä muutostahti vain alkuinnostusta vai tuleeko tämä jatkumaan pitkällekin. Tähän mennessä tehtyjä muutoksia en vielä kovin radikaaleina pidä, mutta muutossuunta on toki huolestuttava.

2 kommenttia:

  1. Mikäs se sun kokonaistavoite olikaan? Tasan milli vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasan miljoona, mutta inflaatiokorjattuna tavoitteen asetantahetken (=2012 alku) reaaliarvoon. Tähän mennessä inflaatio on tuota summaa kasvattanut noin 53 000€.

      Poista