maanantai 31. tammikuuta 2022

Tammikuu 3,3% pakkaselle

Tammikuun alussa sijoitusmaailma näytti vielä vihertävältä ja salkku saavuttikin uuden ATH-lukeman vuoden ensimmäisinä päivinä. Tästä sitten lasketeltiinkin pahimmillaan jo 7% ja kokonaisuutena tammikuun tappio asettautui 3,3% tasolle kuun lopun nousun myötä. Tokikaan tappio ei pohjilta puolittunut, vaan huipuista tultiin alas reilut 5%.

Erityisen rumasti laski indeksoitu ydin (5,6%), jossa on merkittävä painotus USA:n markkinoilla. Myös suorat osakesijoitukset laskivat (-3%) erityisesti Revenion yli 20% laskun myötä. Rahastosijoitukset pärjäsivät paremmin ja laskivat vain 1,8%. Kurssilaskun myötä laskennallinen tavoitteeni karkasi 5 kuukautta aiempaa kauemmaksi.

Markkinatilanne vaikuttaa hyvin hermostuneelta ja uskon liikkeiden olevan rajuja molempiin suuntiin. Koronatilanne on nähdäkseni normalisoitumassa monissa maissa ja maita avataan kiihtyvään tahtiin. Tästä suurimpana poikkeuksena Kiina, joka näyttää hirttäytyneen koronan tukahduttamistavoitteeseen, joka estänee yhteiskunnan avaamista vielä pitkään. Ainoa helpotus tähän olisi tavoitteen muuttaminen, mutta tämä ei taida olla helppo tie. Muutoin taloustilanne näyttää kohtalaiselta ja toivon markkinoiden kestävän ennustetut koronnostot ilman suurempia heiluntoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti