maanantai 23. syyskuuta 2013

YITtiä salkkuun

Salkkuun oli kertynyt hieman käteistä, jotka terästettynä siirrolla rahamarkkinarahastosta vaihtuivat YIT:n osakkeiksi. YIT on mielestäni jakautumisensa jälkeen entistä mielenkiintoisempi yhtiö ja toivon yhtiöstä pitkäaikaista sijoitusta salkkuuni.

Samassa yhteydessä lunastin lähes kaikki rahamarkkinarahastosijoitukseni ja lisäsin YIT:stä yli jääneet rahat Seligsonin Brand- ja kehittyvien markkinoiden -rahastoihin.

2 kommenttia:

  1. Nostitko rahamarkkinarahastosta siksi että tarvitsit rahaa osakkeisiin eli ajetteletko että jatkossa korkojen noustessa tuotto hiipuisi?

    VastaaPoista
  2. Nostin rahoja rahoittaakseni osakeostot. Rahamarkkinarahaston tuotto-odotus on tällä hetkellä Seligsonin mukaan (http://www.seligson.fi/suomi/rahastot/FundValues_FI.html) käytännössä 0 eli 0,15% vuodessa. Rahamarkkinarahaston sijoittaessa lyhyisiin korkoihin (duraatio 30.6. 0,28), sen tuotto-odotus nousee melko nopeasti korkojen noustessa, koska korkotason nousu vaikuttaa vain vähän lyhyiden korkosijoitusten nykyarvoon ja uudet sijoitukset päästään tekemään korkeampaan korkotasoon.

    VastaaPoista