keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Hajautusta sijoitusyhtiöillä

Sijoitussalkun hajauttaminen onnistuu sijoitusrahastojen lisäksi myös sijoittamalla sijoitusyhtiöihin. Sijoitusyhtiöistä kuuluisin lienee Warren Buffetista kuuluisa Berkshire Hathaway, jonka sijoituskohteisiin lukeutuu tunnettuja merkkejä kuten American Express, Coca-Cola ja Fruit of the Loom. Sijoittamalla tähän yhteen yhtiöön pääsee osalliseksi kymmenien yhtiöiden kehityksestä. Yhtiön osake ei mielestäni ole halpa, mutta omaan salkkuuni sitä pieni siivu päätyi.

Kotimaisesta pörssistämme löytyy Norvestia, joka sijoittaa osakkeisiin ja  tekee teollisuussijoituksia. Yhtiön hinnoittelu substanssiarvoonsa nähden on houkutteleva, mutta vaihto pörssissä hyvin vähäistä, joten sopivaa erää sopivalla hinnalla ei vielä ole vastaa tullut.

2 kommenttia:

  1. Moi !

    Mielestäni Norvestian ja Berkshiren ero on että Norvestia toimii vähän kuten rahasto. Berkshire ostaa pää asiassa kokonaisia yrityksiä. Oletko muuten lukenut kirjan: The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life ? Tämä kannattaa ehdottomasti lukea. Tämän saa myös audiona jos on enemmän kuuntelu miehiä kuten minä.

    T: $aldo

    VastaaPoista
  2. Toki Norvestia ja Berkshire ovat täysin eri yhtiöitä mm. juuri sen vuoksi, että jälkimmäinen omistaa täysin monia sijoituskohteitaan. Kuitenkin myös sen sijoituksista merkittävä määrä on vähemmistöosuuksia eri yhtiöissä, kuten näistä mainituista Coca-Cola ja Amex.

    VastaaPoista