maanantai 2. tammikuuta 2012

Tavoitteena miljoona

Paljonko eläköitymiseen tarvitaan rahaa?
Tämä kysymys on pyörinyt usein mielessä ja olen päätynyt siihen, että noin miljoonan euron sijoitusomaisuus mahdollistaisi hyvän elintason ilman pääomaan kajoamista. Maltillisella 5% tuottotavoitteella olisi tällaisen pääoman vuotuinen tuotto 50 000€, josta jäisi kuukaudessa keskimäärin käteen reilut 2900€ nykyisellä pääomaverolla.

Koska eläkkeelle?
Sijoitusten kokonaismäärän kehitykselle on kaksi ajuria: pääoman lisäykset ja pääoman arvon kehitys. Tavoitteenani on säästää palkastani 1 000€ kuukaudessa sijoituksiin, jolloin vuotuinen sijoitusmäärä on 12 000€. Pääoman arvon uskon kehittyvän keskimäärin noin 7% vuosivauhtia. Lähtötilanne huomioiden tulisi tavoite saavutettua 5% arvonnousulla vuonna 2036, 7% arvonnousulla 2032 ja 9% arvonnousulla 2028.

Asetan tavoitteekseni 7% arvonnousun ja 1000€ kuukausisäästämisen, jonka mukaisiin tavoitteisiin vertaan sijotusteni kehittymistä.

3 kommenttia:

  1. Miltäs nyt tuntuu, kun olet niin monta vuotta etukenossa tavoitteistasi? Hyvin on näemmä mennyt! Onko onni potkinut? Paljonko on vuosituotto keskimäärin (vaikka geometrisena keskiarvona?)

    VastaaPoista
  2. Markkinatuotto on ollut suosiollinen ja olen osin myös ylittänyt säästösummatavoitteeni. Olen tarkastellut tuottoani kuukausitasolla ja sen geometrinen keskiarvo on 0,92% eli tämän pohjalta vuosituotto olisi n. 11,5%. Valitettavasti tulevat vuodet tuskin ovat yhtä suosiollisia ja uskon tavoitteen siirtyvän jossain kohtaa vielä nykyistä kauemmas.

    VastaaPoista
  3. Itsekin saanut samat luvut, eli 1 Meu ja 5 %, jotta voisi olla vapaa. Lisäksi oma asunto on tosiaan pakollinen kuluerä, ei sinänsä sijoitus.

    VastaaPoista