sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Heinäkuu 3,3% plussalle ja salkku ATH-lukemissa

Heinäkuun nousukehitys nosti salkun tukevasti yli 400 000€ tasaluvun ja samalla paukkui ATH-luku seurannoissa. Aiempi huippu kuiden vaihteessa marraskuun lopussa ja se oli yli 8 000€ alempana. Salkku on jo sen kokoinen, että tällainen kuukausikehitys näkyy jo melkoisena euromääränä.

Salkun mousun taustalta löytyy suurimpina selittäjinä rahastosijoitukset ja hajautettu ETF-ydin, jotka kasvattivat kuukaudessa arvoaan 4,9% ja 6,1%. Tein myös ensimmäiset kvanttipohjaiset sijoitukset kuukauden aikana, mutta niiden osalta ei vielä mainittavaa kehitystä ole, sillä tuon salkun osio vastaa näin lyhyen ajan jälkeen lähes eurolleen sinne siirrettyä euromäärää.

Melkoisen nousun myötä taloudellinen riippumattomuus lähestyi laskennallisesti 5 kuukautta ja 7% reaalikasvulla riippumattomuuteen on matkaa enää 10 vuotta ja 6 kuukautta.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut merkkipaalusta. Onko sinulla suunnitelmia mitä lähestyvällä eläkkeellä tulet tekemään vai aiotko olla vain oloneuvoksena?

    VastaaPoista
  2. Luulen työn säilyvän mukana elämässä ainakin jonkun aikaa, mutta mahdollisesti vähennän siihen käyttämääni aikaa. Muutoin sitten aion nauttia elämästä matkustaen, urheillen je muutoin miellyttävistä asioista nauttien. Talvet lämmössä ja kesät Suomessa voisi olla varteenotettava vaihtoehto.

    VastaaPoista