lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kvanttia salkkuun?

Olen jo hetken aikaa miettinyt lisämaustetta salkkuun ja olen tutkinut kvantitatiivisen sijoittamisen tarjoamia vaihtoehtoja. Uskon markkinoiden kohtalaiseen tehokkuuteen, mutta uskon myös ajoittaisiin väärinhinnoitteluihin, joita kvantitatiivisesti on tarkoitus päästä hyödyntämään.

Peruslaiskana, ja osin myös kiireisenä, päädyin kuitenkin valmiisiin kvantitatiiviseen analyysipalveluun, joka tarjoaa kuukausittain valmiita sijoitusideoita eri markkinoille. Tarkoitukseni on rakentaa jonkinlainen osa salkusta tämän palvelun pohjalta ja tulen raportoimaan kyseisen salkun toteuman erikseen.

Palvelusta aiheutuu jonkin verran kuluja ja lisäksi tämä lisää välityspalkkioihin kuluvaa summaa jonkin verran, mutta toivon kokonaisuuden päätyvän vähintäänkin markkinatuottoon.

Ulkomaisten sijoitusten kulujen karsimiseksi laitoin Lynxille tilihakemuksen vetämään, kun Nordnetin palkkiorakenne ei ulkomaansijoitusten osalta ole oikein kilpailukykyinen.

2 kommenttia:

  1. Pelkäsin jo, että kaadat rahaa Havian floppi HCP-Quantiin, mutta onneksi et.

    Puhun nyt kokemuksen rinta-äänellä ja sanon sinulle, että unohda nuo kvanttimoskat. Ne eivät toimi. Olen niin pitkään simuloinut tuota moskaa, että lopetin sen koska hypetys niistä ei pitänyt paikkaansa omien tulosteni perusteella. Esim. EuroShareLab on omasta mielestäni tyypillinen roskasaitti, joka tarjoaa data-mainattua ja excl. costs tuloksia. Voin vaikka lähettää sinulle simuloidun strategian siitä miten Low P/E kvanttistrategia floppaa oikein urakalla viime 20v historiadatan perusteella perus S&P 500:lle.

    VastaaPoista
  2. HCP Quanttia tuli heti alusta alkaen pienellä summalla kokkeiltua ja tulos ei kovin mairitteleva ole ollut. Tosin viimeaikainen nousu on rahaston jo lähes alkuarvoonsa nostanut, mutta positiivinen absoluuttinen tuotto antaa vielä itsään odottaa.

    Itsekään en usko strategian tuovan satumaisia tuottoja, mutta kulujen jälkeen toivon pääseväni vähintään markkinatuottoon. Katsotaan miten tässä käy. Voi olla, että tästä tulee harharetkikin, mutta tulen raportoimaan sijoitusten menestyksestä tosiaan erikseen, jotta näkyvyys sivuraiteen kannattavuuteen säilyy.

    VastaaPoista