perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kesäkuussa torjuntavoitto, Q2 4,2% plussalle

Kesäkuu päättyi omaksi yllätyksekseni lähes 0-tulokseen salkun jäädessä 0,4% miinukselle. Brexit-äänestyksen myötä tilanne markkinoilla näytti synkältä ja markkinoiden toipumisnopeus yllätti ainakin minut. Osaltaan salkun menestykseen vaikuttaa sen mittaaminen euroissa, jonka arvo on kuukauden aikana laskenut. Osakesalkustani valtaosa on Euroopan ulkopuolella, painoittuen USA:n markkinoille, jonne olen sijoittanut hieman yli puolet salkusta. Euroopan osuus salkussa on noin 30 prosenttia ja kehittyvien markkinoiden reilut 10%. Lisäksi olen sijoittanut Japaniin reilut 5% salkun arvosta.

Q2 päätyi osaltani mukavasti 4,2% plussalle, johon suurin tekijä oli suorien osakesijoitusten arvonnousu. H1 puolestaan jää vielä 1% miinukselle, vaikka euroissa salkku lisäsijoitusten vuoksi jo vuodenvaihteen arvon ylittääkin. Salkun kokonaisarvo on jälleen 400 000€ kynnyksellä kuun vaihteessa, mutta alkanut kuu kertoo päästäänkö sen yläpuolelle pysyvämmin, sillä tämän päivän arvo tuon merkkipaalun näyttää ylittävän.

Q2 Topit ja Flopit koostuvat kumpainenkin 4 sijoituksesta. Miinuspuolella yhdistävänä tekijänä kahdelta kärkipään sijoitukselta löytyy Brexitin tuoma epävarmuus pankkitoimintaan ja plussapuolelta taas sekä YIT että Fortum sisältävät kasan Venäjäriskiä.

Topit (+5%)

 • YIT (29,8%), osinkoa ei huomiotu
 • Sanoma (22,1%), osinkoa ei huomioitu
 • Fortum (8,0%)
 • Capman (7,6%)


Flopit (-5%)

 • Sampo (-12,5%), osinkoa ei huomioitu
 • Nordea (-10,9%)
 • Apetit (-7,8%), osinkoa ei huomioitu
 • Citycon (-7,7%), osinkoa ei huomioitu

2 kommenttia:

 1. Juu, mikä Brexit? Itselläni salkku enemmän plussalla kuin ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Omakin salkku päätyi tänään sen verran plussalle, että Brexitin tuoma kuoppa on nyt kurottu kokonaan umpeen. En kuitenkaan usko, että markkinat olisivat näin vähällä tuota sulattaneet, vaan luulen tulevien kuukausien ja jopa vuosien poikivan vielä Brexit-töyssyjä matkalle, kun neuvottelut etenevät ja niistä tihkuu markkinoille tietoa. Toki jotkin asiantuntijat pitävät mahdollisena edelleen koko Brexitin peruuntumista, mutta sen varaan ei kannattane tässä kohtaa laskea.

   Poista